مسیری منحصربهفرد از زباله تا گنج
وایو هیل ماینی، در همکاری با سرآشپزهای رستورانهای ستارهدار میشلین، به دنبال ایجاد پایداری در صنعت غذاست تا محصولات جانبی را به غذاهای مغذی و جذاب تبدیل کند.
به گزارش خبرآنلاین، ماینی در دو سال گذشته، با تیمی از سرآشپزها در Blue Hill که یک رستوران دوستاره میشلن در نیویورک است، لقمههای خوشمزهای از کپک Neurospora که روی غلات و حبوبات رشد میکنند، تولید کرده و از تفاله باقیمانده از تولید شیر جوی دوسر که روی تکهای غلات قرار داده شده و قارچ نوروسپورای نارنجی با رویهای از نان کپکزده بهره میبرد که با سرخ کردن آن، بو و طعمی شبیه ساندویچ پنیر برشته ایجاد میشود.
در مقاله ماینی به این نکته اشارهشده که قارچ Neurospora میتواند روی ۳۰ نوع مختلف زباله کشاورزی، از نیشکر و تفاله گوجهفرنگی گرفته تا پوست بادام و پوست موز، بدون تولید سم خاصی رشد کند. او بهعلاوه کشف کرد که اساساً دو نوع از آن وجود دارد: سویههای وحشی که در سراسر جهان یافت میشوند و سویههایی که با زبالههای کشاورزی تولیدشده توسط انسان سازگار شدهاند: «به نظر این اتفاق افتاده که وقتی انسانها شروع به تولید زباله یا محصولات جانبی کردند، این اهلی سازی صورت گرفت و جایگاه جدیدی برای Neurospora ایجاد گردید؛ مسیر منحصربهفرد از زباله تا گنج!»
آیا خوشمزه است؟
ماینی در این باره گفت: «مهمترین چیز، برای سرآشپز این است که آیا خوراکی خوشمزه است؟ هر چیز متنوعی، ممکن است به بنبست بخورد.» او بعد از ارائه اونکام به ۶۰ نفر گفت: «متوجه شدیم که افرادی که آن را امتحان نکرده بودند، ویژگیهای مثبتی در موردش میگفتند.»
همین نظرات مثبت باعث شد تا ماینی یک دسر Neurospora هم به منوی رستوران اضافه کند.
منبع: fararu-771050