عضو ارشد حماس: هدف ما از مذاکرات پایان جنگ اسرائیل علیه مردم غزه است
«غازی حمد» در این باره گفت: در مقابل ما دو گزینه قرار داشت؛ یا توافقی سریع که کنترل همه چیز را به اسرائیل میدهد یا توافقی مناسب.
به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، وی با تاکید بر اینکه حماس هرگز مانع دستیابی به توافق برای آتشبس نبوده است تصریح کرد: در جریان مذاکرات توانستیم از تحمیل نقشههای ویژه رژیم اشغالگر برای عقبنشینی از نوار غزه بر ملت فلسطین جلوگیری کنیم.
غازی حمد با اشاره به مذاکرات درباره تبادل اسرای صهیونیست با اسرای فلسطینی در بند رژیم اشغالگر گفت: ما متعهد به آزادی بیشترین تعداد ممکن از اسرای فلسطینی در هرگونه توافق با اشغالگران هستیم.
عضو ارشد حماس با اشاره به اینکه هدف اصلی این جنبش از مشارکت در مذاکرات، متوقف شدن جنگ علیه ملت فلسطین در غزه بوده است گفت: موفق شدیم بسیاری از شروطی را که اشغالگران تلاش داشتند در جریان مذاکرات تحمیل کنند، بهبود ببخشیم.
غازی حمد تصریح کرد: اشغالگران خواستههای بسیاری را مطرح کردند که با آرمانهای ملت ما در تضاد بودند. بنابراین آنها را رد کردیم.
عضو ارشد حماس افزود: ما میخواهیم مذاکرات منعکس کننده خواستهها و امیدهای ملت فلسطین به ویژه اهالی قهرمان، مقاوم، صبور، رنجدیده و گرسنه غزه را برای رهایی از جنگ و دستیابی به خواستههایشان باشد.
غازی حمد همچنین گفت: برای نمونه، اشغالگران میخواستند محدودیتهای سختگیرانهای را در خصوص کمکهای بشردوستانه اعمال کنند و در این زمینه سرسختانه عمل کردند. در مقابل، ما خواستار توافقی مطابق با مفاد توافق ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ بودیم؛ بهگونهای که این کمکها به تمامی مردم نوار غزه برسد، به میزان کافی توزیع شود و توسط سازمان ملل، هلال احمر و نهادهای بینالمللیای که پیش از دوم مارس در غزه فعالیت داشتند، مدیریت شود.
عضو ارشد جنبش حماس خاطرنشان کرد: اشغالگران در تلاش برای نابودی کامل نوار غزه هستند و از تمامی ابزارهای فشار برای رسیدن به این هدف استفاده میکنند.
غازی حمد تاکید کرد: ما با جدیت جنگیدیم تا مذاکرات، مانند نبردی واقعی باشد که ما را به پایان این جنگ هولناک برساند.
این در حالی است که «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه درباره تلاشها برای برقراری آتش بس در نوار غزه گفت: سه اختلاف کلیدی در مسیر توافق آتشبس در این منطقه وجود دارد که عبارتاند از: سازوکار توزیع کمکهای بشردوستانه و نهاد ناظر بر آن، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و محلهای استقرارشان و درخواست حماس مبنی بر تعهد اسرائیل به توافق پس از آزادی اسرایش.
فیدان همچنین اشاره کرد که اسرائیل با خواسته حماس مبنی بر توزیع کمکها از طریق سازمان ملل، مخالفت کرده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز روز گذشته در پی شکست مذاکرات آتش بس غزه در دوحه قطر، جنبش حماس را به عدم تمایل برای رسیدن به توافق آتش بس و آزادی اسرا متهم کرد.
ترامپ روز جمعه هنگام خروج از کاخ سفید برای سفر به اسکاتلند در گفت وگو با خبرنگاران مدعی شد: حماس نمیخواهد در مورد آتشبس و آزادی گروگانها (اسیران) در غزه به توافق برسد.
وی این اظهارات را یک روز پس از آن بیان کرد که استیو ویتکاف مذاکره کننده ارشد او گفت دولت ترامپ تصمیم گرفته که تیم مذاکرهکننده خود را برای مشورت پس از آخرین پیشنهاد حماس به خانه بازگرداند.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد: «حماس واقعا نمیخواهد به توافق برسد. فکر میکنم آنها (جنبش حماس) تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.»
به دنبال ادعاهای ترامپ، «عزت الرشق» از رهبران جنبش حماس، ضمن ابراز تعجب از اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درخصوص مذاکرات غزه گفت که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مانع توافقات می شود.
عزت الرشق افزود: صحبت های ترامپ و فرستاده ویژه او متناسب با آنچه در مذاکرات رخ می دهد، نیست و کابینه نتانیاهو، مانع توافقات است.
وی تاکید کرد: مذاکرات، شاهد پیشرفت عملی بود و واسطه ها از موضع جدی ما تمجید کردند، زیرا با تمام ملاحظات مطرح شده در پیش نویس استیو ویتکاف، تعامل مثبت کردیم و انعطاف نشان دادیم.
منبع: etemadonline-726202