صفحه اصلي > جهان > بیانیه اروگوئه درباره وخامت اوضاع انسانی در غزه و کرانه باختری

بیانیه اروگوئه درباره وخامت اوضاع انسانی در غزه و کرانه باختری


دیروز, 22:33. نويسنده: HodHod

وزارت روابط خارجی جمهوری شرقی اروگوئه با صدور بیانیه‌ای در پورتال آن وزارتخانه با عنوان «فراخوان فوری در خصوص وخامت شرایط انسانی در غزه و کرانه باختری»، نوشت: بحران انسانی در هفته‌های اخیر در نوار غزه وخیم‌تر شده و نقض حقوق بشر نه تنها در آن سرزمین بلکه در کرانه باختری نیز افزایش یافته است؛ منطقه‌ای که پارلمان (رژیم) اسرائیل روز چهارشنبه طرحی را برای الحاق آن به اسرائیل به تصویب رساند.

به گزارش ایرنا، این بیانیه می‌افزاید: دولت جمهوری شرقی اروگوئه درخواست فوری خود را از (رژیم) اسرائیل برای اجازه دسترسی به کمک‌های بشردوستانه از طریق سازمان ملل متحد بر اساس اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه به منظور حل معضل گرسنگی که در غزه رو به گسترش است، مورد تاکید قرار می‌دهد.

در ادامه این بیانیه آمده است: اروگوئه هرگونه اقدامی که باعث تغییرات ارضی یا جمعیتی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین شود را رد می‌کند و بار دیگر حمایت خود را از راه حل دو دولتی مورد تاکید قرار می‌دهد.

در پایان این بیانیه تاکید شده است که این تنها راه حلی است که مطابق با اصل تعیین سرنوشت مردم و حق مسلم آنها برای زندگی در صلح است و اروگوئه به خواست اکثریت قریب به اتفاق اعضای جامعه بین‌المللی می‌پیوندد.

به گزارش ایرنا، دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در نوار غزه پیش تر در بیانیه‌ای از جامعه بین‌المللی، تمامی کشورهای جهان، سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری و نهادهای سیاسی خواست تا با نظارت مستقیم و واقعی مسیرهای امن و دائمی برای انتقال غذا و دارو به نوار غزه را باز کنند و مانع هرگونه کارشکنی رژیم اشغالگر شوند.

در این بیانیه تأکید شده است که کمک‌های انسانی باید از هرگونه بازی سیاسی و کنترل توسط اشغالگران یا عوامل هم‌دست آنها آزاد شود.

دفتر رسانه‌ای غزه همچنین محاصره این باریکه را جنایتی دسته‌جمعی علیه مردم غیرنظامی توصیف کرد و خواستار رفع فوری آن شد.

این نهاد خواستار فشار جهانی برای توقف نسل‌کشی، سیاست‌های گرسنگی دادن و آواره‌سازی در غزه شد و بر لزوم تحقیقات بین‌المللی فوری درباره جنایت گرسنگی و محاکمه عاملان آن تأکید کرد.

همچنین آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در انبارهای ما از جمله در شهر العریش، غذای کافی برای ساکنان غزه به مدت بیش از سه ماه موجود است اما همچنان منتظر مجوز ورود هستیم.

آنروا افزود: درهای گذرگاه‌ها را باز کنید و محاصره غزه را پایان دهید تا بتوانیم به وظیفه انسانی خود عمل کنیم و به نیازمندان از جمله یک میلیون کودک، کمک برسانیم.

رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زد و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

منبع: etemadonline-726007


بازگشت